Slown Down Yoga

Datum: Wekelijks op dinsdag vanaf 19 maart 2019
Tijdstip: 10u00 – 11u00

Slown Down Yoga brengt je opnieuw in contact met je innerlijke zelf. Je leert bewust te ademen, waardoor je levensenergie weer gaat stromen. Tijdens deze les maken we opnieuw verbinding met wie we zijn.
Door middel van meditatie, pranayama (ademhalingsoefeningen), zachte yin en hatha poses. Dit brengt jou terug naar vertragen, jezelf voeden, jezelf opladen, herbronnen.

Deze les is zeer geschikt bij overmatige stress en burn-out, oververmoeidheid en chronische ziekten. Maar ook als je echt wil pauzeren, wanneer je bent opgebrand, uitgeblust en uitgeput.
Ook als je emotioneel in de war bent, kan bij regelmatige beoefening Slow Down Yoga je opnieuw bij jezelf brengen en nieuwe inzichten brengen.

Dit uur staat volledig in het teken om bij jezelf te komen, naar je lichaam te luisteren, je innerlijke vuur aan te wakkeren.

Het is de ideale yogavorm als andere yogastijlen te intens zijn.

Deze les wordt gegeven door Leen De Wulf van Temdewolf.
Leen is zowel yogadocent als coach en weet als geen ander hoe om te gaan met chronische ziekten, vermoeidheid, en luisteren naar je lichaam.
Je kan haar bio lezen op onze website bij lesgevers http://www.yogaelements.be/lesgeversyoga

Je kan deze les volgen met je beurtenkaart, abonnement, ontdekkingskaart of losse les.
Je hoeft niet in te schrijven, je kan 15 minuten voor aanvang van de les naar onze studio komen.
Geniet!

LenteHerbronMoment

Datum: Vrijdag 22 maart 2019
Tijdstip: 20u30 – 22u00

Hallo! Wakker worden! Hier is de lente! Hier is de zon…Het leven in en op de aarde komt in beweging.
We kijken naar wat er mag ontkiemen en groeien, nu het licht sterker wordt.
Waar schenken we aandacht aan zodat we in de herfst rijkelijk kunnen oogsten?

Omwille van de mooie respons na het MidwinterRelaxmoment bieden Els Crauwels, yogadocent….en Marijke Goossens, storyteller
een verdiepend YogaRelaxmoment aan. Yoga met een verhaal, 🙂

We gaan eerst van start met een geleide meditatie en enkele relaxatieoefeningen zodat we ten volle kunnen genieten van de vertelling.

De VertelSter, vertelt één van haar meest magische verhalen: Over ontwaken en met vuur het avontuur tegemoet gaan.
Maar ook over het stemmetje in ons hoofd dat alles graag bij het oude wil houden terwijl je voelt hoe het ‘nieuwe’ jou roept.
Waarvoor kies je?

Inschrijven door een mail te sturen naar info@yogaelements.be

Prijs: 20 euro per persoon
Aanvangsuur: 20u
Einduur: ongeveer 21u30, inclusief napraten met een drankje
Verhaal: De VertelSter Marijke Goossens
Relaxatieoefeningen: Els Crauwels YogaElements

Je kan jezelf inschrijven tot 15 maart 2019.

Je inschrijving is pas voltooid nadat het inschrijvingsgeld betaald is op rekeningnummer: BE15 4038 0501 8130 , met vermelding van je naam en ‘LenteHerbronMoment 22/03/19’

Opgelet:
Inschrijven noodzakelijk daar we maar beperkte plaatsen hebben!

Workshop OOGYOGA – Verbeter je zicht

Datum: Zaterdag 30 maart 2019
Tijdstip: 14u00 – 17u00

In onze Westerse samenleving ontvangen onze ogen vaak een overdosis aan visuele prikkels. Het aantal uren waarin ze blootgesteld zijn aan computer-, smartphone en tv-schermen, kunstlicht, … is vaak hoog. De kijkafstand is vaak kort. Ook door andere vormen van stress kunnen de oogspieren onder spanning komen te staan. Deze factoren kunnen leiden tot wazig zicht, achteruitgang van het zicht, irritatie van de ogen, …

Oogoefeningen bestaan al duizenden jaren. In de workshop leer je deze eenvoudige, doeltreffende technieken om oogklachten te verzachten en geleidelijk aan weg te nemen. Ze kunnen het zicht verbeteren of volledig herstellen bij (leeftijdsgebonden) verziendheid, bijziendheid en astigmatisme. Ook problemen van traankanaal, vermoeide ogen, droge ogen, cataract, glaucoom (afhankelijk van het exacte probleem), …. kunnen verzacht, deels of helemaal opgelost worden.

Inhoud van de workshop:

– Korte theoretische uitleg over functie van het oog incl. werking van de spieren. Dit is belangrijk ivm spanning vs. ontspanning:
veel oogproblemen ontstaan nl. door te veel spanning op de oogspieren.

– Ontspanningstechieken
-­ Oogoefeningen zelf: palmen, perifeer zicht ontwikkelen, long swing, extreme close up, shiften, oogmassage technieken, hatha yoga voor de ogen, …

-­ Tips voor werken aan de pc

-­ Onder de aandacht brengen van spanningen in het bewustzijn. Ogen laten spanningen los, als spanningen in het bewustzijn worden losgelaten.

Belangrijk!
Breng je lenzenhouder/ brillendoos mee naar de workshop. De oogoefeningen worden zonder hulpmiddelen gedaan.

Lesgever: Katty Reniers van Alive and Flowing in Mechelen

Prijs: 45 euro per persoon
Aanvangsuur: stipt 14u
Einduur: 17u

Je kan inschrijven door een mail te sturen naar info@yogaelements.be

Je inschrijving is pas voltooid nadat het inschrijvingsgeld betaald is op rekeningnummer: BE15 4038 0501 8130 , met vermelding van je naam en ‘Workshop Oogyoga 30/03/19’

Opgelet:
Inschrijven noodzakelijk daar we maar beperkte plaatsen hebben!

Workshop Instagram & Canva

Datum: Dinsdag 2 April 2019

Tijdstip: 10u00 – 13u00  en  14u00 – 17u00

 

Boost je business met Instagram en Canva

Kelly Meeus van Sprankel Online is de specialiste op gebied van social media. Vanuit haar hart biedt zij je mogelijkheden om je onderneming of activiteiten vanuit je passie de wereld in te sturen. Als passionele ondernemers steunen we elkaar, en daarom biedt YogaElements de ruimte aan deze inspirerende workshops!

Het zijn 2 aparte workshops, als je inschrijft voor een hele dag ontvang je een korting.

Workshop 1:

Heb je altijd al willen weten hoe je Instagram inzet voor je onderneming?

# WAT? Een Instagram Workshop/Training door Kelly Meeus, bekend van De Theeblog en recent ook actief bij Sprankel Online. Tijdens deze boeiende voormiddag leer je tips & tricks voor het creëren van een Business Proof Instagram account. Je krijgt een stukje theorie, maar gaat ook actief aan de slag. Door deel te nemen aan deze workshop win je aan zichtbaarheid. Dankzij een mooie strategie gaat alles veel vlotter verlopen, je wint aan tijd en energie.

Workshop 2:

Vind je het vervelend dat je niet weet hoe je een mooie Facebook Banner maakt? Verlies je uren met uit te zoeken hoe je leuke online graphics maakt en wil je niet steeds de buurjongen lastig vallen om je uit de nood te helpen?

Is een workshop Canva 2.0 dan de oplossing voor jou?

Met deze online tool maak jij de origineelste Instagram of Facebook plaatjes (of zoveel meer..)

Laat je zonder design achtergrond een gerenommeerde indruk na

En creëer je weer tijd voor dingen die echt belangrijk zijn, zoals ‘s avonds in de zetel kruipen.. of nog beter….het volgen van een yogales!

Je leert de volgende zaken:

– Ontdek waarom je Canva nodig hebt

– We overlopen alle Canva tools

– We gaan aan de slag om leuke graphics te creëren

– Je krijgt een gids met online tools die je nodig hebt om templates te creëren

En je krijgt toegang tot de Besloten Facebookgroep waar Kelly Meeus wekelijks zal zorgen voor ondersteuning. Want een cursus volgen is één ding, hem blijvend toepassen is soms wat uitdagender. Daarom start zij een support groep en tillen we elkaar naar een hoger niveau.

Klinkt dit als ‘The Best Thing Ever?’ Overloop dan snel onderstaande puntjes:

# VOOR WIE? Voor jonge starters of ervaren ondernemers met een Instagram Account. Je hebt reeds je account geïnstalleerd en al eens geëxperimenteerd met het plaatsen van foto’s op je pagina.

# INVESTERING? €60 per workshop of €110 voor beide workshops

# WAAR? YogaElements, Mechelsesteenweg 4, 2500 Lier

# WANNEER? dinsdag 2 april : Workshop Instagram van 10u tot 13u en Workshop Canva van 14u tot 17u

# Gratis: www.sprankelonline.be/gratis

# INSCHRIJVEN: Snel inschrijven is de boodschap, de plaatsen zijn beperkt en vol = vol. Je kan je inschrijven via een mailtje naar info@yogaelements.be of een pm naar YogaElements op Facebook.

Je inschrijving is voltooid nadat het inschrijvingsgeld betaald is op rekeningnummer: BE15 4038 0501 8130 , met vermelding van je naam en ‘Insta en Canva 2/04/19’

PS: vergeet je laptop niet (Canva)

PS: Vergeet zeker je volledig opgeladen GSM niet mee te brengen! (Instagram)

Workshop: Homemade Ice Tea ism De Theeblog

Datum: Zondag 28 april 2019
Tijdstip: 13u30 – 15u30

Op zoek naar een verfrissende workshop?

Wil je een ervaring waar je over blijft praten en waar je gegarandeerd thuis mee aan de slag gaat? Iedereen enthousiast is het motto.

Theesommelier Kelly Meeus van De Theeblog en co-auteur van het boek ‘Homemade Icetea, 50 verrassende recepten’, stelt graag deze boeiende workshop aan je voor.

‘De beste Icetea maak je zelf’

Na deze twee uur durende workshop, waarin je wordt ondergedompeld in een verkoelende en unieke manier van icetea maken, ga je als een pro naar huis.

Je bereidt ijsthee van ‘echte’ thee, maar ook van kruiden- en vruchteninfusies. Warme lentedagen en hete zomermaanden gaan nooit meer hetzelfde zijn!

Je investering bedraagt 45 euro inclusief het receptenboek ‘Homemade Icetea, 50 Verrassende recepten’ twv 15 euro en een zakje losse thee om alvast zelf te kunnen starten thuis!

Zondag 28 april 13u30 – 15u30
Lesgever: Kelly Meeus van De Theeblog
Kostprijs: 45 euro per persoon (inclusief het receptenboek)

Je inschrijving is pas voltooid nadat het inschrijvingsgeld betaald is op rekeningnummer: BE15 4038 0501 8130 , met vermelding van je naam en ‘Ice Tea 28/04/19′
Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@yogaelements.be

TienerYoga

Als tiener krijg je vaak veel te verwerken, er gebeurt van alles in je leven en dat kan een grote druk op je geven. Dit kan zich uiten in mentale of fysieke klachten, je zelfvertrouwen verliezen en onzeker worden.
Tijdens de tieneryoga is er ruimte om tot jezelf te komen en je hoofd leeg te maken. Het biedt je de kans om je rust te vinden en een helder hoofd te creëren. Je leert opnieuw in je eigen kracht te staan en leert jezelf beter kennen. Je zelfvertrouwen groeit en je leert omgaan met moeilijke situaties.
Op een speelse manier doen we samen yogahoudingen, meditatie en leren we bewust ademen, dit allemaal in een heel ontspannen sfeer.
Onze lesgever, Laurenz Verkruysse heeft ervaring met de leefwereld van tieners en kan inspelen op de behoeftes van de groep.
Dit is yoga voor tieners van 12 – 16 jaar!

De lessen zijn afzonderlijk te volgen en men kan instappen wanneer men wil.

Telkens op woensdag:
30 januari
27 februari
27 maart
24 april
5 juni

Tijdstip: 17u45 – 18u45
Leeftijd: 12 – 16 jaar
Lesgever: Laurenz Verkruysse

Kostprijs: 9 euro per les

Inschrijven kan door een mail te sturen naar info@yogaelements.be
Je inschrijving is pas voltooid nadat het inschrijvingsgeld betaald is op rekeningnummer: BE15 4038 0501 8130 , met vermelding van naam + ‘tieneryoga’ + datum les

Opgelet: beperkte plaatsen, wacht niet te lang met inschrijven om je plekje te garanderen. We werken met een kleine groep om de persoonlijke begeleiding te behouden.